Berigende arrangementer hele året

 

 

 

Det sker

Yogaretræte med Vibeke Rosenvinge

24. – 26. Marts 2023

I denne forårsweekend får du muligheden for at bevæge dig ind i en tidslomme af RO, STILHED og LANGSOMHED.

Vi arbejder med forskellige yogaformer, kombineret med pranayama, meditationer og mindfulness. I løbet af weekenden vil du få en unik mulighed for at vende blikket indad, fordybe dig i din yogapraksis, og give dig selv en opmærksomhed til at blive mere bevidst, skabe kærlig venlighed, blødhed, empati og kultivere et endnu mere åbent hjerte

Ud over masser af fordybende meditativ yoga, fokuserer dette retreat også på at integrere det vigtige i livet – uden for yogamåtten – så du oplever, at yoga også er en anvendelig filosofi med praktiske værktøjer til blive den bedste version af dig selv.

Retræteleder er Vibeke Rosenvinge; yogalærer, mindfulness instruktør, psykoterapeut og reikihealer.

 

Køkkenskolen på Klosteret – Det vegetariske køkken – Udsolgt 

28. Marts 2023 kl. 14.00-20.00+

I Danmark og ikke mindst på Djursland bugner det med gode grøntsager, der med den rette behandling og lidt kærlighed bliver til sunde og velsmagende retter.
Vi kommer omkring de almindeligt tilgængelige råvarer samt nogle af de mere eksotiske i en menu, der taler for deleretter og fællesspisning.

Pris incl. fællesmiddag & drikkevarer                                                          1095,-
Pris incl. fællesmiddag, drikkevarer, overnatning & morgenbuffet       1645,-

Kontakt og bestilling på telefon 6061 2371 eller mail blachfabricius@gmail.com

PÅSKEUDSTILLING i Kampestenslængen

Skærtorsdag- 2. Påskedag, 6. – 10.  April 2023 – alle dage kl. 10-16

Gå igennem de fire lokaler; Benzon, Foyer, Scheel og Seefeldt og se forskellige former, farver og overflader bevæge sig. En gruppe af utrolig dygtige kunstner vil udsmykke hele Kampestenslængen med hver deres kunst og materiale.

Kunstnere

Anne Vilsbøll – Bent Vinkler – Grethe Wittrock – Anne Fløche – Micha Karlslund – Louise Gaarmann – Vidar Håkon Utvik – Anette Krag

Åben fernisering Skærtorsdag fra kl. 14-15.
Udstillingen åben fra Skærtorsdag til 2. Påskedag, alle dage mellem kl. 10 – 16.

Påskeåben i Jagtstuerne – Alt optaget torsdag, fredag og lørdag.

Skærtorsdag, langfredag og påskelørdag, 6. – 8.  April 2023 kl. 10-15
Påskedag og 2. Påskedag 9. – 10. April 2023 kl. 14-17

Lys, farver, dufte… Påsken er forår.
Byd påsken velkommen på Sostrup Slot & Kloster.

Du kan se vores store påskeudstilling i Kampestenslængen, og Skærtorsdag, Langfredag og Påskelørdag kan du nyde en frokost i Jagtstuerne på slottet. Restauranten vil have åben fra 12-15, og det er en god ide at bestille bord. 

Påskeplatte pr. person                    198,-

Påskedag og 2. Påskedag er der kaffe og kage i Jagtstuerne fra kl. 14-17.

Pris pr. person                                     75,-            

Kaffe og Kage i Jagtstuerne laves af Restaurant Humlechok og reservation til Maria Ørbæk anbefales på telefon: 5030 8337

Transformerende påskeretræte i stilhed – Med Anja Steensig

6. – 9.  April 2023

Du vil blidt blive guidet gennem meditationer, healing, bøn og andre hjerteåbnende oplevelser, der vil hjælpe dig dybere ind i kontakten til Kærligheden. Din sjæl. Gud. Dette er et retræte for hjertet – ikke for hjernen. Vi er her ikke for at forstå, men for at erfare, så klassisk undervisning til hovedet vil være begrænset til et minimum.

Sammen skal vi med påskefortællingen på en rejse dybt ind i hjertet for at genfinde vores adgang til Guds ubetingede kærlighed. Helt uforstyrrede af verden larm. Ingen pligter, ingen mobiltelefoner, ingen snak, ingen interaktioner – kun dig og dit hjerte i stilhed.

Yourchoices Yoga- og Fordybelsesretreat – Udsolgt

11. – 14. Maj  2023

Træd ind i din egen tidsboble. Giv dig selv en smuk og mindeværdig oplevelse. Dagene vil give dig et vitaliserende og genopbyggende pusterum fra hverdagens mange gøremål. Fra torsdag kl. 16.00 til søndag kl. 12.00 kan du detoxe din krop og dit sind fra udefrakommende forstyrrelser. Du bliver næret af min blide mindfulde yoga, dybdeafspændinger, chakrahealing, gong-bade og guidede meditationer. Skønt, sundt og meget velsmagende mad.

Yourchoices: Yoga & Lydhealing – Udsolgt

14. Maj 2023 kl. 14.30-17.00

Denne søndag eftermiddag har du mulighed for at give dig selv og/eller en du holder af en helt særlig oplevelse. Det vil være en eftermiddag med blid mindful yoga efterfulgt af et magisk klang og gongbad i Pyramidesalen, hjertet af Maria Hjerte Kloster.

Når vi fordyber os i de virksomme yogastræk får vores forstyrrende tanker og bekymringer trange kår. Du kan for en stund give lidt slip på hverdagen, måske til tider, hektiske sind. Via dybe vejrtrækninger beroliger vi vort nervesystem og kommer til stede i os selv med en langt dybere sindsro.

Prisen er kr. 395,-. Du tilmelder dig ved at sende en mail til cs@yourchoices.dk mærket “yoga på Sostrup” med dit navn og telefonnummer. Samtidig sender du kr. 395,- på mobilepay 43181.

 

Kristi Himmelfart – Forladt af Gud?
Økumenisk stilleretræte med åndelige øvelser – Ledet af Charlotte Rørth, forfatter & Daniel Nørgaard, jesuit

18. – 21.  Maj 2023

Tag på stilleretræte i og lær de åndelige øvelser at kende, som Ignatius af Loyola (1491-1556) udformede og som danner grundlaget for en gennemgribende kristen spiritualitet, båret af flere hundrede års viden og stadig lige aktuel.

Den dag, Jesus for til himmels, er oplagt at bruge til at tage fat på, hvad vi skal her på jorden, nu han er draget afsted. Hvad fortæller den handling os? Hvad skal vi lære? Hvorfor skulle vi forlades? Elsker Gud os ikke? Hvad gør vi? Måske kan stilheden give os styrke til at hjælpe os selv og andre?

Du tilmelder dig ved at sende en mail til Charlotte Rørth – som du også kan skrive til, hvis du har spørgsmål om indhold, pris med mere.
Send en mail til charlotte.roerth@icloud.com med dit navn, adresse og telefonnummer.

Mors dags brunch i Jagtstuerne på Sostrup Slot 

14. Maj kl. 11.00-14.00 2023

Mors dag; én dag, der handler om kærlighed, hygge og taknemlighed. Inviter din mor eller anden kvinde, der betyder noget for dig, til et par hyggelige timer i Jagtstuerne på Sostrup Slot. Vi sørger for, at I får en god brunch, så I kan nyde og bruge tiden sammen.

Pris pr. person                    295,-

Mors dags brunch i Jagtstuerne laves af Restaurant Humlechok og reservation til Maria Ørbæk anbefales på telefon: 5030 8337

Pinse brunch i Jagtstuerne på Sostrup Slot 

28. Maj kl. 11.00-14.00 2023

Nyd en dejlig pinsebrunch alene eller med én du holder af.

Pris pr. person                    295,-

Pinsebrunch i Jagtstuerne laves af Restaurant Humlechok og reservation til Maria Ørbæk anbefales på telefon: 5030 8337

Sankt Hans på Sostrup

Fredag 23. Juni 2023

Denne sommer fejrer vi Sankt Hans på Sostrup.
Vi glæder os til at byde indenfor til en aften med skøn sommermad og bålhygge

Aftenen starter med grill på terrassen. Her kan du både nyde den friske sommermenu på terrassen eller i Jagtstuerne på Sostrup Slot. Efter middagen vil der være bål og hygge i Slotsparken.

Pris pr. person       199,-
Børn u. 10 år           119,-
Tilkøb af dessert      69,-
Børn under 3 år er gratis   

Grillaften i Jagtstuerne arrangeres af Restaurant Humlechok og reservation anbefales på telefon: 5030 8337

Yogaterapeutisk Retræte: Min krop – Min yoga med Fleur Adams 

29. Juni – 2. Juli 2023

Her får du 4 dage med yoga, meditation, udvekslinger og yogaterapeutiske tips til netop DIN krop, med alt hvad den indeholder.

Yogaterapi kan bidrage til behandling af sygdomme, stress og skader, da yogaterapeuter har en langt større viden om kroppen, end hvad den almindelige yogalæreruddannelse tilbyder. Derfor har du med denne retræte mulighed for at få et nyt syn på din eksisterende yogapraksis, eller hvis du er ny i yoga – måske et trinbræt til at gøre yoga tilgængeligt for dig, med netop de temaer du oplever er svære.

Retræteleder er Fleur Adams, der er uddannet Yogaterapeut og Vinyasa Yogainstruktør og har mere end 20 års erfaring.

Sostrup Sommergrill & Take Away

Uge 28, 29, 30, 31, 32 & 33 (10. juli – 18. august)

I uge 28 åbner Sostrup Sommerrestaurant. Denne sommer kan du til aften spise middag i Jagstuerne på slottet eller på slotsterrassen, men det er også muligt at bestille Sostrups Sommer Take Away, som du kan medbringe til de daglige udflugter eller nyde i Slotsparken.

Sommergrill

Det er sommer, og traditionen tro, så tænder vi op i grillen på terrassen. Til vores grillbuffet vil der være forskelligt kød og fisk, og som tilbehør vil der være sommerlige salater, dressinger og brød. 

Take Away

I år har du mulighed for at bestille take away til de daglige udflugter eller picnic i parken.
Al take away laves af Humlechok og kan hentes i køkkenet på Sostrup Slot.

Bestilling
Bestilling af bord i restauranten eller take away kan ske ved Maria Ørbæk på telefon: 5030 8337

Verdensballetten 

15. Juli 2023

Det er med stor glæde, at vi tredje år i træk kan byde Verdensballetten velkommen på Sostrup Slot & Kloster.

Operasangere, musikere og solodansere fra de ypperste balletkompagnier vil give publikum en unik oplevelse, hvor ballet, opera og klassisk musik præsenteres open air forestilling foran Sostrup Slot.

Der kan købes picnickurve og slotsmiddag inden forestillingen.

Herregårdenes Dag 2023

20. August 2023

Vil du høre mere om Den Vilde Greve, der formøblede formuen eller de driftige nonner, der byggede et helt nyt kloster?

På Herregårdens dag byder vi indenfor til historiske rundvisninger, hvor du både kommer rundt på Sostrup Slot og Maria Hjerte Kloster. Denne dag afholder vi to rundvisninger, hvor den tidlige rundvisning ender med Herregårdsfrokost i Jagtstuerne og den sene rundvisning ender med Kaffe & Kage på Maria Hjerte Kloster.

Vi glæder os til at tage imod jer!

Pris og tilmelding

Rundvisning kl. 10.30-12.00 inkl Herregårdsfrokost i Jagtstuerne             265,- pr. person
Rundvisning kl. 13.30-15.00 inkl Kaffe og kage på Maria Hjerte Kloster   150,-  pr. person

Tilmeld dig på telefon 8844 1200 eller mail info@sostrup.org

The American Drama Group Europe præsenterer Romeo & Julie
 
– Open air i Slotparken 

23. August 2023

For andet år i træk gæster The American Drama Group Europe Sostrup Slot & Kloster. Sidste år fremførte de på flotteste vis tragedien om Othello, og i år vil de fremføre Romeo og Julie af William Shakespeare. 

Mere info følger. 

Et stilhedsretræte ind i hjertet – Med Anja Steensig

7. – 10.  September 2023

Du vil blidt blive guidet gennem meditationer, healing, bøn og andre hjerteåbnende oplevelser, der vil hjælpe dig dybere ind i kontakten til Kærligheden. Din sjæl. Gud. Dette er et retræte for hjertet – ikke for hjernen. Vi er her ikke for at forstå, men for at erfare, så klassisk undervisning til hovedet vil være begrænset til et minimum.

Sammen skal vi på en rejse dybt ind i hjertet for at genfinde vores adgang til Guds ubetingede kærlighed bagom religiøse dogmer og trossystemer. Helt uforstyrrede af verden larm. Ingen pligter, ingen mobiltelefoner, ingen snak, ingen interaktioner – kun dig og dit hjerte i stilhed.

Yourchoices Yoga- og Fordybelsesretreat 

21. – 24. September  2023

Træd ind i din egen tidsboble. Giv dig selv en smuk og mindeværdig oplevelse. Fra torsdag kl. 16.00 til søndag kl. 12.00 kan du detoxe din krop og dit sind fra udefrakommende forstyrrelser. Du bliver næret af min blide mindfulde yoga, dybdeafspændinger, chakrahealing, gong-bade og guidede meditationer. Skønt, sundt og meget velsmagende mad. Dagene vil give dig et vitaliserende og genopbyggende pusterum fra hverdagens mange gøremål.

 

Yogaretræte med Vibeke Rosenvinge

29. September – 1. Oktober  2023

I denne forårsweekend får du muligheden for at bevæge dig ind i en tidslomme af RO, STILHED og LANGSOMHED.

Vi arbejder med forskellige yogaformer, kombineret med pranayama, meditationer og mindfulness. I løbet af weekenden vil du få en unik mulighed for at vende blikket indad, fordybe dig i din yogapraksis, og give dig selv en opmærksomhed til at blive mere bevidst, skabe kærlig venlighed, blødhed, empati og kultivere et endnu mere åbent hjerte

Ud over masser af fordybende meditativ yoga, fokuserer dette retreat også på at integrere det vigtige i livet – uden for yogamåtten – så du oplever, at yoga også er en anvendelig filosofi med praktiske værktøjer til blive den bedste version af dig selv.

Retræteleder er Vibeke Rosenvinge; yogalærer, mindfulness instruktør, psykoterapeut og reikihealer.

 

Lydhealingsretreat med Yourchoices – Udsolgt

27. Oktober – 29. Oktober  2023

Dine hjernefrekvenser sænkes og dit nervesystem afspændes. Du falder til ro og mærker dig selv på et langt dybere plan. Ingen udefrakommende forstyrrelser. Det handler kun om dig. Masser af ro og nydelse. Du svøbes i en masse smukke toner og vibrationer fra mine gonger, chakra krystalsyngeskåle, klangskåle, fuldmåneskål, blide vindspil, shaman tromme, swinging chimes, rainstick, wave drum, kenari chimes, chanting m.m.

Må du bare opleve, hvad de lækre toner og vibrationer kan gøre for din krop og dit sind, når du bades i dem i rolige omgivelser over 3 dage, sender du mig en mail på cs@yourchoices.dk med dit navn, adresse, postnr/by samt telefonnummer.

 

Orgelkoncert med Jonas Hellesøe Nielsen 

31. Oktober 2023 kl. 20.00

På denne Allehelgens Aften vil den den dygtige orgelsolist Jonas Hellesøe Nielsen spille koncert i Maria Hjerte Kirke. Det vil være en stemningsfuld aften, hvor kirkerummet og musikken i en samlet helhed vil skabe en mindeværdig oplevelse.

Jonas Hellesøe Nielsen er uddannet ved det Jyske Musikkonservatorium og i sit repertoire kombinerer han klassiske værker med improvisationer. 

 

Mortens aften i Jagtstuerne på Sostrup Slot 

10. November 2023

Mortensand m/tilbehør som i gamle dage samt æbledessert

2 retter                               298,-

3 retter                               379,-

Yoga

Yourchoices Yoga- og Fordybelsesretreat 

16. – 19. November 2023

Træd ind i din egen tidsboble. Giv dig selv en smuk og mindeværdig oplevelse. Fra torsdag kl. 16.00 til søndag kl. 12.00 kan du detoxe din krop og dit sind fra udefrakommende forstyrrelser. Du bliver næret af min blide mindfulde yoga, dybdeafspændinger, chakrahealing, gong-bade og guidede meditationer. Skønt, sundt og meget velsmagende mad. Dagene vil give dig et vitaliserende og genopbyggende pusterum fra hverdagens mange gøremål.

Yourchoices Stilhedsretræte 

23. – 26. November 2023

Du vil blive beriget med en indsigtsfuld stilhed, guidede meditationer, blid mindful yoga i den gulvopvarmede og enestående pyramidesal. Du vil få dybdeafspændinger, gongbade og lydhealing, de skønneste måltider samt overnatninger på de lyse og fine klosterceller

“Det er så sjældent at opleve en så stærk æstetisk oplevelse, hvor ALT var i orden, der var ikke én eneste ting, der ikke spillede og som du ikke selv kunne tage ansvar for som deltager. Vejret var fantastisk, magisk, helt vidunderlig som i et eventyr. Parken det rene healings-center. Klostret trygt, stemningsfuldt og bare vidunderligt. Kirken rummede os alle og omfavnede os. Maden nærede vores kroppe og det emmede af kærlighed.  Hele dit professionelle program og din måde at vise os vejen, det var meget lærerigt.” 

Gløgg & Gospel – Adventskoncert i Maria Hjerte Kirke

03. December 2023 kl. 14.00

Vores traditionsrige adventskoncert. Vi starter i Pyramidesalen med Gløgg & Æbleskiver og efterfølgende med koncert i Maria Hjerte Kirke.
Billetter til Gløgg & Gospel kan bestilles på info@sostrup.org eller på telefon 8844 1200.

Der kan betales på Mobilepay 28 839

Adresse

Sostrup Slot & Kloster
Maria Hjerte Engen 1
Gjerrild
8500 Grenå
CVR: 36931922

Åbningstid

Administrationen:
Hverdage mellem kl. 08-16

Kontakt

Telefon: 8844 1200
Mail: info@sostrup.org

Ejer

Kirsten B. Swift