Berigende arrangementer året rundt

 

 

 

DET SKER

Oplev en bred vifte af arrangementer på Sostrup Slot og Kloster på Djursland. Udforsk vores forskellige retræter, der tilbyder ro og fordybelse eller vores spændende musikarrangementer.

Læs mere her på siden for at opdage, hvad der venter dig.

 

Refugie ugen på Sostrup

4. 8.  marts 2024

Refugieuge Sostrup Slot og Kloster er en institution med folkelig, kirkelig basis, som støttes af Viborg, Aalborg og Aarhus stifter.
Refugieuge Sostrup Slot og Kloster har fokus på eksistentielle, etiske, kulturelle, teologiske og samfundsmæssige emner. 

Fordybelse og natur

En uge om året i marts måned har du mulighed for fordybelse i naturskønne omgivelser og spændende smukke historiske rammer. I løbet af ugen er der fællesskab med foredrag, fællessang, udveksling af indtryk i pauser og under måltiderne. Desuden er der tid til ro og refleksion på en travetur i parken ved Sostrup Slot og i den smukke skov, der omgiver slot og kloster.

 

Yoga-Retreat med Vibeke Rosenvinge

22. – 24. marts 2024

VI KAN IKKE SKABE FLERE DAGE I LIVET, MEN VI KAN SKABE MERE LIV TIL VORES DAGE
I denne forårsweekend får du muligheden for at bevæge dig ind i en tidslomme af RO, STILHED og LANGSOMHED.
Disse dage kan ses som en anledning til – for en tid – at trække dig tilbage fra en verden i konstant forandring, fra en dagligdag med høje krav – for igen at vende
hjem til DIN hverdag med nye øjne. Det eneste, du skal nå, er omsorgen til dig selv.
Vi arbejder med forskellige yogaformer, kombineret med pranayama, meditationer og mindfulness.

Fordybelse i yogapraksis

I løbet af weekenden vil du få en unik mulighed for at vende blikket indad, fordybe dig i din yogapraksis, og give dig selv en opmærksomhed til at blive mere bevidst, skabe kærlig venlighed, blødhed, empati og kultivere et endnu mere åbent hjerte.

For mere information:

Vibeke Rosenvinge
Mobil: +45 51 21 80 95
Email: yogavibedk@hotmail.com

Hjem i guds kærlighed – et transformerende påske retræte i stilhed med Anja Steensig

28. – 31. marts 2024

Sammen skal vi med påskefortællingen på en rejse dybt ind i hjertet for at genfinde vores adgang til Guds ubetingede kærlighed. Helt uforstyrrede af verden larm. Ingen pligter, ingen mobiltelefoner, ingen snak, ingen interaktioner – kun dig og dit hjerte i stilhed.

I stilheden vil vi finde vej gennem hjertet til vores medfødte guddommelige skatkammer. Din adgang til den Kærlighed der er altings bagvedliggende årsag. Din sande natur. Kærligheden der guider os, holder os og viser os vores vej. Den Kærlighed der er Gud.

Du vil blidt blive guidet gennem meditationer, healing, bøn og andre hjerteåbnende oplevelser, der vil hjælpe dig dybere ind i kontakten til Kærligheden. Din sjæl. Gud.

 

Yoga , meditation og fordybelse på Sostrup Slot og Kloster med Helle R Sandersen

12. – 14. april 2024

Tag en nærende pause fra hverdagens mange gøremål og giv dig selv mulighed for at træde ind i den skønneste atmosfære, når vi sammen opholder os på dette skønne sted fra fredag kl. 14.30 til søndag kl. ca. 12

Jeg guider dig ind i en , blid og meget vitaliserende yoga – min lange undervisningserfaring gør, at du kan deltage, selvom du er helt uerfaren med yoga.

Der bliver også mulighed for egen tid, hvor du helt selv sætter dagsordenen. Jeg planlægger program for dagene, men til hver en tid kan du vælge at “træde af” og bruge tiden i dit eget selskab.

Udover min milde mindfulde yoga vil din krop og dit sind blive næret af fantastisk dejlig mad og rammerne er helt unikke og indbyder til maksimal afstresning og velvære.

Giv dig selv mulighed for at deltage i en smuk og meget stemningsfuld weekend.

 

5 dages yoga og mindfulness retræte på Sostrup Slot og Kloster

22. – 26. april 2024

Ugens fokus er autencitet, natur, fællesskab, vitalitet og ro

Vi lover dig, du kommer ned i gear og finder helt ind til dig selv.

Du kommer til at mærke roen fra naturen, kropsterapien og yogaen indeni.

Retreatet er bygget op omkring yoga, mindfulness, vitalkost og kurterapier – indpakket i hjertelige oplevelser i rolige omgivelser – et helt unikt værtskab på Sostrup Slot & Kloster.

 

Yoga & fordybelses retreat med Yourchoices

2. – 5. maj 2024

Træd ind i din egen tidsboble. Giv dig selv en smuk og mindeværdig oplevelse. Dagene vil give dig et vitaliserende og genopbyggende pusterum fra hverdagens mange gøremål. Fra torsdag kl. 16.00 til søndag kl. 12.00 kan du detoxe din krop og dit sind fra udefrakommende forstyrrelser. Du bliver næret af min blide mindfulde yoga, dybdeafspændinger, chakrahealing, gong-bade og guidede meditationer. Skønt, sundt og meget velsmagende mad.

 

Rolls Royce Enthusiasts Club

9. maj 2024

Får vi besøg af ca. 50 biler fra Rolls Royce klubben og førerne skal nyde en hyggelig frokost i Pyramidesalen.

 

Royal Danish Brass – koncert weekend

11.-12. maj 2024

Det danske blæserensemble par excellence, Royal Danish Brass, gæster Sostrup med et program som både præsenterer det kongelige og det adelige i første afdeling af koncerten – og efter pausen fejrer foråret med iørefaldende kompositioner og sange.

Info følger, men vi lover en rigtig god pris på koncert, overnatning i Klostercelle, velkomstdrink & middag i  & morgenmad i Jagtstuerne på Slottet.

Pinsefrokost i Jagtstuerne

19. og 20. maj 2024

Vi åbner dørene til Jagtstuerne, hvor du inviteres til at nyde en udsøgt pinseplatte – enten i godt selskab eller som en personlig fornøjelse.

For at sikre dig en plads, anbefaler vi bordbestilling, som nemt kan arrangeres ved at ringe til os på telefon: 5030 8337

 

Sommergrill på Sostrup Slot & Kloster

Juli 2024

Tag del i en sommeraften og lad dig forkæle med en grilloplevelse i de charmerende jagtstuer eller på vores slotsterrasse i naturskønne omgivelser. 

For at sikre dig en plads, anbefaler vi bordbestilling, som nemt kan arrangeres ved at ringe til os på telefon: 5030 8337

 

Anja Steensig retræte

5. – 8. september 2024

Information følger

 

Yoga & fordybelses retreat med Yourchoices

19. – 22. september 2024

Træd ind i din egen tidsboble. Giv dig selv en smuk og mindeværdig oplevelse. Dagene vil give dig et vitaliserende og genopbyggende pusterum fra hverdagens mange gøremål. Fra torsdag kl. 16.00 til søndag kl. 12.00 kan du detoxe din krop og dit sind fra udefrakommende forstyrrelser. Du bliver næret af min blide mindfulde yoga, dybdeafspændinger, chakrahealing, gong-bade og guidede meditationer. Skønt, sundt og meget velsmagende mad.

 

Mortens Aften i Jagtstuerne på Slottet

10. november 2024

Vi byder indenfor til klassisk andesteg med rødkål, hvide & brune kartofler samt æblekage til dessert. Pris for 2 retter Kr. 325,00

Tilmelding til Maria på tlf.: 5030 8337 

Gong nat med Yourchoices

15. – 16. november 2024

Lad de smukke og healende chakra krystalsyngeskåle og de store gonger svøbe dig ind i nærende vibrationer og beroligende toner igennem en hel nat.

Vibrationerne og tonerne, svøber sig om dig hele natten, som en lækker beroligende dyne. De afspænder dit nervesystem, sænker dine hjernefrekvenser og afstresser på en sådan måde, at du giver din krop og dit sind den bedste mulighed for at restituere og regenerere sig selv. Faktisk oplever mange, at frekvenserne ikke kun afspænder sindet, men også har en dyb lindrende og forløsende effekt på fysiske smerter.

 

Chanting og Lydhealing med Yourchoices & Kevin James

16. november 2024 – kl. 19.00 – 21.30

En magisk aften på Maria Hjerte Kloster.

Mantra sange bevæger energien i din krop. Afspænder dit nervesystem og bringer dig i en sjælden og dyb ro. Du vil mærke en indre glæde.

Du kan chante med, eller du kan blot lytte og mærke de smukke vibrationer og toner, som vi fylder den storslåede pyramidesal med.

Du kan sidde på en stol eller medbringe din egen meditationspude.

Du kan tilsidst opleve, hvordan dine chakraer balanceres, når jeg sammen med Kevin spiller gong, krystalskåle og fløjte.

 

Stilheds retreat med Yourchoices

21.-24. november 2024

Du vil blive beriget med en indsigtsfuld stilhed, guidede meditationer, blid mindful yoga i den gulvopvarmede og enestående pyramidesal. Du vil få dybdeafspændinger, gongbade og lydhealing, de skønneste måltider samt overnatninger på de lyse og fine klosterceller.

“Det er så sjældent at opleve en så stærk æstetisk oplevelse, hvor ALT var i orden, der var ikke én eneste ting, der ikke spillede og som du ikke selv kunne tage ansvar for som deltager. Vejret var fantastisk, magisk, helt vidunderlig som i et eventyr. Parken det rene healings-center. Klostret trygt, stemningsfuldt og bare vidunderligt. Kirken rummede os alle og omfavnede os. Maden nærede vores kroppe og det emmede af kærlighed. Hele dit professionelle program og din måde at vise os vejen, det var meget lærerigt.”

 

Gløgg & Gospel

1. december 2024 – kl. 14.00

Vores traditionsrige adventskoncert. Vi starter i Pyramidesalen med Gløgg & Æbleskiver og efterfølgende med koncert i Maria Hjerte Kirke.

Billetter til Gløgg og Gospel inkluderer tre æbleskiver, gløgg og gospelkoncert i Maria Hjerte Kirke.

 

Køb billetter ved at scanne QR koden eller tryk på “LÆS MERE”.

 

Slotskøkken
Slotspark

Adresse

Maria Hjerte Engen 1
8500 Grenå
CVR: 36931922

Åbningstid

Administrationen:
Hverdage mellem kl. 08-16

Kontakt

Telefon: 8844 1200

Ejer

Kirsten B. Swift