Sostrup Slot & Kloster

Livets fest i hjertet af et Cistercienser Kloster

Bryllup og fest på Djursland

Skal du holde et helt særlig arrangement, og ønsker du at skabe en dag eller weekend, hvor dem du holder af, er samlet på ét sted? Maria Hjerte Kloster er bygget i 1992 og kan med sin helhed af unikke lokaler og overnatningsmuligheder danne rammen om dit samlede arrangement.

I kan blive viet i den smukke Maria Hjerte Kirke – der med sin rummelighed, akustik og håndlavede kunstneriske elementer skaber en eventyrlig ramme om jeres vielse. Klosterstuen er ideel til reception, da den har udgang til stor terrasse og privat klosterhave. I hjertet af klosteret ligger Pyramidesalen og det er her I holder jeres middag og fest. Den imponerende Pyramidesal har plads til 200 spisende gæster. Skal I holde et mindre arrangement, kan rummet indrettes herefter.  Sostrup ligger midt i naturen – omgivet af vilde bøgeskove, og der er god mulighed for, at jeres gæster kan gå nogle hyggelige ture i parken.

Der er to mulighed for afholdelsen af arrangement på klosteret. Vi kan stå for det samlede arrangement (Se festpakke), men du kan også leje hele Maria Hjerte Kloster og stå for al planlægning og afvikling selv.

Det er ikke muligt, kun at leje dele af Klosteret.

 

Vielse i Maria Hjerte Kloster

Festarrangement i Pyramidesalen

Overnatning på Maria Hjerte Kloster

Rundvisning på Slottet

Skal du holde et helt særlig arrangement, og ønsker du at skabe en dag eller en weekend, hvor dem du holder af, er samlet på ét sted?

Maria Hjerte Kloster er bygget i 1992 og kan med sin helhed af unikke lokaler og overnatningsmuligheder danne rammen om dit samlede arrangement.

Livets fest på Maria Hjerte Kloster

Festpakke

Skal vi stå for dit næste arrangement?

To arrangementer er aldrig ens, særligt ikke når det kommer til livets fester. Livets fester kan ikke gøres om, så i dialog og fællesskab skaber vi lige præcis den dag du ønsker.

Herunder er der dog en skabelon på, hvordan en festpakke kan se ud, når vi står for dit arrangement på Maria Hjerte Kloster. Du skal dog altid være velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Festpakke 2024

Kuvertpris pr. person

1.495 kr.

Velkomstdrink/mousserende vin

Tre retters festmiddag

Husets vin ad libitum under middag

Kaffe/The

3 timer fri bar

Natmad

Leje af pyramidesal

10.000 kr.

Vil du høre mere?

Du kan altid kontakte os, for at høre mere om festpakken, eller komme med ønsker og forespørgsler til lige netop dit arrangement.

Lej hele Maria Hjerte Kloster 2024

Lørdag kl. 9 – søndag kl.13

60.000 kr.

( 65.000 kr. 2025 )

Fredag kl. 14 – søndag kl.12

80.000 kr.

Energitillæg vinter halvåret

5.000 kr.

Adgang til Pyramidesal fredag
Opsætning muligt i tidsrummet 10-16

8.000 kr.

Leje af køkken fra fredag
Fra kl. 12 og med forbehold for ledighed

7.000 kr.

Leje af kloster

Lejer i hele klosteret, så får I også adgang til industri køkken med walk-in køleskab og fryser. Der er service til maksimalt 100 gæster. Vi hjælper gerne med at lave indkvarteringsliste og I kan leje duge og servietter, bar, scene, højttalere, projektor mm.

Der skal tages forbehold for, at værelser eventuelt først kan være til rådighed senere end ovenstående tidspunkt, såfremt de skal rengøres på dagen. Adgang er ikke gældende for øvrige lokaler med mindre det er aftalt skriftligt på forhånd.

Vil du høre mere?

Leje kan udelukkende finde sted efter et personligt møde og rundvisning på stedet og ikke via mail eller telefon alene. Vi forbeholder os retten til at sige nej til udlejning.

Overnatning på Sostrup Slot og Kloster

Overnatning til jeres gæster

Vi har ialt 131 sengepladser fordelt på Kloster og Avlsgården

På første sal på Maria Hjerte Kloster ligger klostercellerne. Udover vores suite, Abbediet, er der 24 dobbelt klosterceller med Hästens seng og eget badeværelse samt to noviceværelser med enkeltsenge. Der er derfor plads til 52 overnattende gæster på klosteret.

Skulle I mangle sovepladser, er det selvfølgelig muligt for jeres gæster at leje en af vores 17 lejligheder i Avlsgården, der ligger ved siden af klosteret. Lejlighederne er fordelt således; 14 lejligheder indeholder fire sovepladser og tre lejligheder rummer henholdsvis 5, 6 og 10 sovepladser. Rytterstuen har plads til to overnattende gæster. I alt har vi 131 sengepladser.

Udtaelser

Hvad siger gæsterne

“Fantastisk og romantisk dag”

“Vi havde den mest fantastiske og romantiske dag, vi kunne have drømt om. Vi er så glade for at vi valgte at holde vores livs store fest hos jer. Vores gæster var også super betaget af det smukke sted.”

Brudepar, Jane og Steffen

“Varm og imødekommenhed”

“Det har været så skønt at opleve stedet på en mere indgående måde. Men mest af alt har det været jeres store varme og imødekommenhed der har rørt os alle.”

Gæst, Regitze

“Alt var magisk”

“Alt var magisk – de helt fantastiske rammer, Klosterkirken, i det fri og i den smukke Pyramidesal. Sostrup Slot & Kloster emmer af ro og fred – og jeg kan ikke tænke mig nogle skønnere rammer.”

Retrætedeltager, Yourchoices, Fordybelsesretræte

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange gæster har i plads til?

Bryllupsfesten vil foregå i den imponerende Pyramidesal der har plads til 200 spisende gæster.

Hvor mange overnattende bryllupsgæster er der værelser til?

Udover vores suite, Abbediet, er der 24 dobbelt klosterceller samt 2 noviceværelser med enkeltsenge. På klostret har vi derfor 52 sengepladser. Vi har også 17 lejligheder i Avlsgården, der tilsammen giver 131 sengepladser med klostret.

Kan vi selv sammensætte bryllupsmenuen?

Vores menuer skræddersyes i samarbejde med vores dygtige køkkenchef og baseres på vores sæsonaktuelle selskabsmenu. Vi kan altid imødekomme særlige allergener eller hensyn, så I kan nyde en skræddersyet og bekymringsfri oplevelse.

Kan vi bruge omgivelserne til vores bryllupsfotos?

Vores beliggenhed i det naturskønne område omkranset af vilde bøgeskove tilbyder en fantastisk baggrund til smukke og magiske bryllupsfotos. Du kan også finde charmerende spots ved voldgraven og foran Sostrup Slot, som skaber en smuk kulisse til dine minder.

Har i en præst tilknyttet Maria Hjerte Kloster?

Hvis I har en specifik præst, I gerne vil have til at vie jer, er I velkomne til at benytte vedkommende. Alternativt kan I kontakte præstekontoret i Gjerrild, som også kan hjælpe med at arrangere vielsen. 

Hvordan er opstilling af borde samt bordopdækning, hvis i står for festen?

Vores arrangement inkluderer runde borde, der kan rumme 6 eller 8 gæster. Bordene er dækket med hvide duge og forsynet med blå vandglas. Der vil også være en vase på hvert bord, smukt prydet med en enkelt blomst eller en buket, håndplukket fra vores egen have.

27 klosterceller

På første sal ligger klostercellerne. Udover vores suite, Abbediet, er der 24 dobbelt klosterceller samt to noviceværelser med enkeltsenge. 

Egen kirke

Bliv viet i vores egen kirke Maria Hjerte kirke.

Parkering

Det er muligt at parkere ude foran klostret. Det er ikke tilladt at parkere i rundkørslen ved klostret.