Excentriske adelsmænd og stille nonner

 

 

 

Rundvisning 

En Greve, der formøblede formuen. Kammerherren, der ville se stjerner –  og nonnerne, der renoverede en hel staldbygning.

Siden Sostrup Slot blev bygget af Sophie Bille i 1606 og indtil 1943, har slottet været herskabshjem for excentriske adelsmænd med store armbevægelser. Alle har de sat deres aftryk på Sostrup. I 1960 sker der et kontrastfyldt skift, da nonnerne kommer til Sostrup og fylder stedet med bøn, stilhed og nøjsomhed. Men hvad skete der på Sostrup i årene fra 1943 til 1960? Alt det og meget mere kommer I til at høre mere om, når I bliver vist rundt i slottets smukke saloner og på Maria Hjerte Kloster. 

På Sostrup Slot & Kloster kan I bestille en rundvisning for grupper af minimum 20 personer.
Rundvisningerne foregår som udgangspunkt i vores åbningstid, alle hverdage mellem klokken 08-16.
Hvis du ønsker rundvisning i forbindelse med et arrangement, eller udenfor almindelig åbningstid, er du dog meget velkommen til at sende en forespørgsel. Ligeldes er det også muligt at bestille forplejning i vores restaurant på slottet i forlængelse af en rundvisning. 

Vi gør opmærksom på, at I på rundvisningen skal gå op af trapper samt gå over brosten fra slot til kloster.

Prisen pr. person er 75,-

Rundvisning kan bookes på telefon 8844 1200 eller mail info@sostrup.org

 

 

Skoletjeneste 

Sostrup Slot & Kloster er en del af Norddjurs Skoletjeneste. Skoletjenesten har til formål at tilbyde oplevelser til skoleklasser uden for klasselokalerne, og her igennem understøtte undervisningen. På Sostrup tilbyder vi en historisk rundvisning til skoleklasser, hvor de hører om adlens og nonnernes historie samt får et indblik i hverdagen på Sostrup Slot & Kloster i dag.

Du kan læse mere om vores tilbud her

 

Slotskøkken
Slotspark
Kloster
Salon

Adresse

Sostrup Slot & Kloster
Maria Hjerte Engen 1
Gjerrild
8500 Grenå
CVR: 36931922

Åbningstid

Administrationen:
Hverdage mellem kl. 08-16

Kontakt

Telefon: 8844 1200
Mail: info@sostrup.org

Ejer

Kirsten B. Swift